ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ / Η Γειτονιά της Χαράς

 

 

 

foreas_0010_Layer 11

 

 

 

 

 

 

 

kourites

Ο καλλιτεχνικός Οργανισμός ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1993 από τον ηθοποιό, μουσικοπαιδαγωγό και σκηνοθέτη Θωμά Κινδύνη με στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπου μέσα από τις τέχνες.

Οι τομείς στους οποίους ενεργοποιείται είναι η μελέτη και η παρουσίαση παραστάσεων με θέμα: την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, την Νεώτερη Ελληνική παράδοση, την Παγκόσμια παραδοσιακή έκφραση, την καλλιτεχνική εκπαίδευση, την ανάπτυξη του παιδιού. Σημαντικό ρόλο στον τρόπο έκφρασης της ομάδας παίζει το μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Orff και το αντίστοιχο «Κίνηση, Λόγος και Ρυθμός».

Ειδικά για το παιδί λειτουργεί στον χώρο το «απογευματινό σχολείο των Τεχνών - Παιδί και Τέχνη» καθώς και το πρωτοπόρο πρόγραμμα « Προετοιμασία ζωής : εκπαιδευτικό Καλειδοσκόπιο» όπου τα παιδιά με τρόπο βιωματικό κατανοούν και αναπτύσσουν δεξιότητες σχετικά με την βελτίωση της απόδοσης τους στην μελέτη, στην επικοινωνία, στην επίτευξη τω στόχων τους κ.α. Για τον ενήλικα παραδίδονται σεμινάρια και εκπαιδευτικοί κύκλοι για ερασιτέχνες, επαγγελματίες καλλιτέχνες και παιδαγωγούς.

Στοιχεία επικοινωνίας

Δ/νση:Αλκμήνης 13 Κάτω Πετράλωνα Αθήνα

Τηλ:210 34 64 903 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Website:www.morfesekfrasis.gr

 Οι Κουρήτες είναι η ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου (RoboCup) του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ιδρύθηκε το 2006 και συμμετέχει ανελλιπώς στους διαγωνισμούς RoboCup έκτοτε. Η ομάδα συμμετείχε αρχικά με τα ρομποτικά τετράποδα Sony Aibo και από το 2008 με τα ανθρωποειδή ρομπότ Aldebaran Nao στο πρωτάθλημα προκαθορισμένης πλατφόρμας (Standard Platform League - SPL), όπου οι διαγωνιζόμενες ομάδες προγραμματίζουν την ίδια ρομποτική πλατφόρμα (hardware) με εξειδικευμένους αλγορίθμους (software) για να δημιουργήσουν αυτόνομες ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο χωρίς καμία τηλεκατεύθυνση ή καθοδήγηση. Αυτονομία, αντίληψη, κινητικές δεξιότητες, λήψη αποφάσεων, και συντονισμός ομάδας είναι τα βασικά ερευνητικά προβλήματα που μελετάει η ομάδα με εφαρμογή σε αποστολές ρομποτικών ομάδων τώρα ή στο μέλλον (διάσωση, εξερεύνηση, διάστημα, κοκ).

Τα μέλη της ομάδας είναι κυρίως τελειόφοιτοι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) οι οποίοι εκπονούν τη διπλωματική τους εργασία σε κατάλληλα ερευνητικά θέματα ρομποτικής στα πλαίσια της συμμετοχής τους. Οι Κουρήτες διακρίθηκαν στο Robocup 2007 (Ατλάντα, ΗΠΑ - 2η θέση στο Microsoft Simulation Challenge), στο Robocup 2008 (Suzhou, Κίνα - 1η θέση στο SPL Microsoft Simulation, 3η θέση στο SPL-Nao, στις 8 καλύτερες ομάδες στο SPL-Webots), στο RoboCup 2009 (Graz, Αυστρία - 6η θέση στο SPL-Webots), και στο Eisteddfod RoboCup Event (Ebbw Vale, Ουαλία - 2η θέση). Για το 2010 αποκλειστικός χορηγός της ομάδας είναι η Vivartia/Molto.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ομάδα Ρομποτικού Ποδοσφαίρου "Κουρήτες"
Δ/νση: Τμήμα ΗΜΜΥ, Πολυτεχνείο Κρήτης, 73100 Χανιά
Τηλ.: 28210 37244 Fax: 28210 37542
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Website: www.kouretes.gr