ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ / Η Γειτονιά της Οδικής Ασφάλειας

 

Τι κορνάρετε κύριε; Έχει διάβαση!

Η σωστή κυκλοφορία στους αστικούς δρόμους έχει κανόνες συμπεριφοράς που όλοι μας πρέπει να τηρούμε για να είμαστε ασφαλείς. Στη Γειτονιά της Οδικής Ασφάλειας τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας ποιά είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των πεζών και πώς να προστατεύουν τους εαυτούς τους από τους κινδύνους που κρύβουν οι δρόμοι των πόλεων.

 


Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας
Πάνος Μυλωνάς




«Κυκλοφορώ με ασφάλεια»

Μια εντυπωσιακή προσομοίωση αστικού δρόμου και πολλά παιχνίδια είναι η ιδανική αφορμή για να μάθουν τα παιδιά παίζοντας πώς να είναι ασφαλή όταν διασχίζουν τους δρόμους της μεγάλης πόλης. Μέσα απ’ το παιχνίδι ρόλων τα παιδιά μεταμορφώνονται σε αυστηρούς τροχονόμους, ευσυνείδητους πεζούς, συνεργάσιμους επιβάτες και προσεκτικούς ποδηλάτες, παίζοντας παράλληλα παιχνίδια αίσθησης χώρου, ακοής και παρατηρητικότητας.

Στο έκθεμα για την ασφάλεια στο ποδήλατο, γονείς και παιδιά μαθαίνουν ποιά είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων!

«Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HEROES – Roads of Illusions»

Στη Γειτονιά της Οδικής Ασφάλειας παίζουν και ευαισθητοποιούνται και οι γονείς! Μια προσομοίωση δρόμου και γκρεμού και με τη χρήση ειδικών γυαλιών, οι «μεγάλοι» συνειδητοποιούν τι σημαίνει να βρίσκεσαι υπό την επήρεια αλκοόλ και ποιές συνέπειες έχει στην οδήγηση μέσα από ένα αναπάντεχο παιχνίδι.