ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ / Η Γειτονιά της Τεχνολογίας

 

Η τεχνολογία είναι μαγεία…

Η τεχνολογία φαντάζει σχεδόν μαγική στα μάτια των παιδιών! Σήμερα η εξοικείωση με την τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας, κρύβει όμως και παγίδες.Στη γειτονιά της τεχνολογίας τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας πώς να έχουν την τεχνολογία σύμμαχο!

 


Δήμος Αθηναίων«Εργαστήριο ψηφιακού animation»

Ένα καινοτόμο εργαστήριο του Δήμου Αθηναίων με… καλλιτεχνικές ανησυχίες, όπου τα παιδιά ζωγραφίζουν,δημιουργούν με πλαστελίνη και βλέπουν τις εικόνες να ζωντανεύουν μπροστά τους!
Οιιστορίες στο χαρτί που μεταφέρονται την ίδια στιγμή στην οθόνη και μιλούν τη γλώσσα των παιδιών!

 

 

 

Ελληνικός κόσμος
 


Hellenic_Cosmos_GR


   «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά»

 
Μέσα από βίντεο, παιχνίδια, διαδραστικά εκθέματα και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις,τα παιδιά ταξιδεύουν στην Αγορά της Αθήνας της κλασσικής περιόδου! Κι όχι μόνο αυτό… Ανακαλύπτουν σε ποιά από τις 10 φυλές θα ανήκαν, συλλέγουν πληροφορίες για τον επώνυμο ήρωα της συγκεκριμένης φυλής αλλά και συγκρίνουν την Αττική του σήμερα με την Αθήνα της αρχαιότητας!

Η διαδραστική έκθεση του «Ελληνικού Κόσμου» ζωντανεύει με τη χρήση νέων τεχνολογιών το χώρο της Αρχαίας Αγοράς αλλά και την κοινωνική, πολιτική και πνευματική ζωή στην Αθήνα εκείνης της εποχής!  Έτσι, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με τον πιο πρωτότυπο και αποτελεσματικό τρόπο πώς διαμορφώθηκε η κοινή ταυτότητα των Αθηναίων, πώς θεσπίστηκε η δημοκρατία και γιατί η Αρχαία Αγορά της Αθήνας υπήρξε η γενέτειρα αξιών όπως η δικαιοσύνη, η παιδεία, η ισονομία και η ελευθερία του λόγου.

Η διαδραστική έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» είναι μια παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.